Pokud chcete uchovávat boilies delší dobu, je potřeba zajistit, aby se nezkazilo. To můžete provést nějakou formou konzervace. Popíšeme si nejjednodušší způsoby konzervace, které snadno zvládnete v domácích podmínkách.

Mražení

Pokud máte dost místa v mražáku, může být zmražení nejjednodušší řešení, jak udržet boilies dlouho čerstvý. Pozor na velké smrady. Používejte kvalitní mrazící sáčky nebo boxy a pořádně je utěsněte. Optimálně je nedávejte vůbec do mražáku společně s potravinami.

Zmražené boilies vydrží dlouho, ale doporučuji ho spotřebovat nejpozději do jednoho roku od zmražení.

Naložení do soli

Boilies umístíte do boxu nebo skleničky a zasypete kuchyňskou solí a těsně uzavřete. Je to přírodní konzervant a navíc pohlcuje vlhkost. Sůl se při použití z boilies postupně vyplaví, navíc rybám slaná chuť nijak nevadí. Je to způsob, kterým se dá boilies skladovat i velmi dlouho.

Naložení do cukru

Cukr je další účinný přírodní konzervant. Podobně jako v předchozím případě dáte boilies do uzavíratelné nádoby a zasypete ho cukrem krystalem. Pečlivě uzavřete. Dají se k tomu použít zavařovací sklenicer s víkem nebo pet lahve s širokým hrdlem, např. litrové od mléka. Je důležité, aby byla nádoba pořádně vymytá.

Sušení

Pokud boilies pořádně vysušíte, bude tvrdé jako kámen a mimo jiné se nebude kazit. Takto konzervované boilies vydrží i několik let, pokud ho správně skladujete. Je to také účinný způsob prezentace boilies pro větší ryby. Svého největšího kapra jsem ulovil právě na tři roky staré tvrdé vysušené boilies.

Boilies můžete sušit na sítech v teplé místnosti nebo v létě venku ve stínu. Po vysušení opět boilies uskladněte do suché čisté nádoby, kterou nepropustně uzavřete.

Sdílejte článek

123 zobrazení
HrůzaNic mocPrůměrDobrýSuper (Ohodnoťte jako první!)
Loading...
Similar Posts

1 Comment

  1. […] době moderních nástrah vracet ke klasickým nástrahám jako jsou žížaly? Všude se píše o boilies a peletách a na staré nástrahy jako by se zapomnělo. Vybrali jsme pět lety prověřených […]

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *