Jak chytat kapry na feeder v létě

Kapři jsou jedním z nejoblíbenějších cílů rybářů lovících na feeder, a to zejména v letních měsících, kdy jsou aktivní a dobře berou. Chytání kaprů na feeder v létě však může být náročné, protože ryby jsou často rozptýlené a hledají potravu v celém vodním sloupci. V tomto článku vám poskytneme tipy a rady, jak chytat kapry na feeder v létě a zvýšit své šance na úspěch.

Obsah článku

Výběr správného místa

Při lovu kaprů na feeder v létě je klíčové zvolit správné místo. Kapři jsou v teplých měsících aktivnější v mělčích vodách, kde se voda rychleji ohřívá. Hledejte místa s hloubkou kolem 1-2 metrů, kde je dostatek úkrytů, jako jsou potopené stromy, kameny nebo vodní rostliny.

Kapři také preferují místa s mírným proudem, který jim přináší potravu. Ideální jsou oblasti v blízkosti přítoků, výtoků nebo hranic vodních rostlin. Při výběru místa zvažte také vliv počasí. V horkých dnech vyhledávají kapři stín, takže se zaměřte na místa pod stromy nebo keři. V deštivých dnech se naopak kapři stahují do hlubších vod, kde je proud slabší.

Volba vhodného náčiní

Při lovu kaprů na feeder v létě je důležité zvolit vhodné náčiní, které vám pomůže maximalizovat vaše šance na úspěch. Zde jsou některé klíčové faktory, které je třeba zvážit:

Prut

Pro lov kaprů na feeder v létě je ideální prut střední až těžké akce s délkou 3,6 až 4,2 metru. Tento typ prutu vám poskytne dostatečnou sílu pro zdolání velkých kaprů, aniž by byl příliš těžký nebo neohrabaný.

Naviják

Naviják by měl být robustní a mít nižší převodový poměr, aby měl dobrou výdrž a sílu. Kapacita cívky by měla být dostatečná pro uložení alespoň 150 metrů vlasce o průměru 0,25 mm.

Vlasec

Pro lov kaprů na feeder v létě se doporučuje používat vlasec o průměru 0,25 až 0,30 mm. Tento typ vlasce je dostatečně silný, aby vydržel nápor velkých kaprů, ale zároveň je dostatečně tenký, aby umožnil přesné nahazování.

Krmítko

Krmítko by mělo být dostatečně těžké, aby drželo na dně, ale zároveň by nemělo být příliš těžké, aby nezpůsobilo vyřezávání ryb při zdolávání. Ideální hmotnost krmítka se pohybuje mezi 30 a 60 gramy.

Nástrahy

Při lovu kaprů na feeder v létě je důležité zvolit vhodné nástrahy. Mezi oblíbené nástrahy patří boilies, pelety a wafters. Boilies jsou kuličky z návnady, které jsou k dispozici v různých příchutích a velikostech. Pelety jsou malé válečky z návnady, které jsou často používány jako doplněk k boilies. Wafters jsou neutrálně vyvážené nástrahy, které jsou ideální pro lov kaprů.

Příprava nástrahy

Volba správné nástrahy je při lovu kaprů na feeder v létě klíčová. V teplých měsících kapři preferují nástrahy s vysokým obsahem bílkovin a tuku.

Boilies jsou oblíbenou volbou pro lov kaprů na feeder. Jsou k dispozici v různých příchutích a velikostech a lze je přizpůsobit konkrétním podmínkám lovu.

Pelety jsou další účinnou nástrahou pro lov kaprů na feeder. Jsou menší než boilies a lze je použít samostatně nebo v kombinaci s jinými nástrahami.

Wafters jsou speciální typ nástrahy, která se vznáší nad dnem. To je ideální pro lov kaprů, kteří se krmí u dna.

Čtěte také:  Tip#017: Způsoby konzervace boilies

Method feeder je speciální typ krmítka, které se používá k přilákání kaprů do oblasti lovu.

Při výběru nástrahy je důležité zvážit počasí a podmínky lovu. V horkých dnech mohou kapři preferovat nástrahy s výraznější příchutí, zatímco v chladnějších dnech mohou preferovat nástrahy s jemnější příchutí.

Technika lovu

Při lovu kaprů na feeder v létě je důležité zvolit správnou techniku. Zde jsou některé tipy:

  • Používejte lehké návazce. V létě jsou kapři aktivnější a budou ochotněji brát nástrahy na lehčích návazcích.
  • Nahazujte přesně. Při lovu na feeder je důležité nahazovat přesně do místa, kde se kapři zdržují. Používejte značky na vlasci, abyste si označili vzdálenost a mohli nahazovat na stejné místo.
  • Buďte trpěliví. Kapři mohou být v létě pomalejší při braní, takže buďte trpěliví a čekejte na záběr.
  • Experimentujte s nástrahami. Kapři mají v létě rádi různé nástrahy, takže experimentujte s různými druhy, jako jsou boilies, pelety, kukuřice a červy.
  • Používejte wafters. Wafters jsou vznášející se nástrahy, které mohou být velmi účinné při lovu kaprů v létě. Vznášejí se nad dnem a jsou pro kapry snadno viditelné.
  • Používejte method feeder. Method feeder je typ krmítka, který se používá k přilákání kaprů do oblasti, kde lovíte. Naplňte krmítko krmením a na háček nasaďte nástrahu.
  • Selektujte větší ryby. Pokud chcete chytat větší kapry, použijte větší háčky a nástrahy. Můžete také použít návazce s vlasovým přívěsem, který kaprům ztíží vyplivnutí háčku.

Tipy pro úspěšný lov kaprů na feeder v létě

1. Používejte správné krmení a nástrahy

V létě jsou kapři aktivnější a hledají potravu s vysokým obsahem bílkovin. Používejte krmení a nástrahy s vysokým obsahem proteinů, jako jsou pelety, boilies a wafters.

2. Používejte method feeder

Method feeder je skvělý způsob, jak dostat krmení a nástrahy přímo před kapry. Method feeder se skládá z krmítka, které je naplněno krmením a na které je připevněna nástraha.

3. Lovte na method feeder

Lov na method feeder je účinná technika pro lov kaprů v létě. Při lovu na method feeder nahazujte method feeder do oblasti, kde se nacházejí kapři, a nechte jej ležet na dně. Kapři budou přitahováni krmením a nástrahou a nakonec se na ni chytí.

4. Selektujte větší ryby

Pokud chcete chytat větší kapry, použijte větší nástrahy a háčky. Větší nástrahy a háčky budou méně atraktivní pro menší ryby, takže budete mít větší šanci chytit větší kapry.

5. Vliv počasí na braní ryb

Počasí může mít velký vliv na braní ryb. Kapři jsou obecně aktivnější v teplém a slunečném počasí. Pokud je počasí chladné nebo deštivé, může být těžší chytit kapry.

Závěr

Chytání kaprů na feeder v létě může být skvělým způsobem, jak si užít čas u vody a ulovit nějaké krásné ryby. Dodržováním tipů uvedených v tomto článku můžete zvýšit své šance na úspěch. Nezapomeňte experimentovat s různými návnadami a nástrahami, abyste zjistili, co funguje nejlépe na vašem místě lovu. A především se bavte!

HrůzaNic mocPrůměrDobrýSuper (1 hodnocení, průměr: 5,00 z 5)
Loading...
36 zobrazení

Napsat komentář